top of page

Wat heeft circulair watergebruik te bieden voor jouw bedrijf?


Op 8 november vond de eerste workshop rond het IMPROVED-project plaats. Een 50-tal deelnemers werden ingewijd in de wereld van de aanmaak en het gebruik van ultrapuur water, onder andere voor stoomkraken. Hierbij werd vooral de huidige stand van zaken met betrekking tot kennis voorgesteld, waarbij duidelijk de kracht van IMPROVED naar voor kwam: het multidisciplinair karakter van het project. De IMPROVED-opstelling maakt het mogelijk om zuivering van bronwater voor ultrapuur water te gaan linken aan finale ultrapuur waterkwaliteit, maar laat ook toe om experimenteel de invloed van de waterkwaliteit te meten. Meer in detail: met de IMPROVED-opstelling kunnen variaties in waterkwaliteit online en mobiel gelinkt worden aan ongewenste fenomen zoals microbiële groei, vervuiling en corrosie. Zo kunnen kennis rond aanmaak en kennis rond gebruik van ultrapuur water echt aan mekaar gekoppeld worden. De workshop toonde aan dat deze koppeling nu nog veel te weinig gemaakt wordt, zelfs binnen één en hetzelfde bedrijf, met als gevolg dat zaken zoals corrosie nog te weinig systemisch aangepakt wordt. De mobiele opstelling die IMPROVED hiervoor zal gebruiken, werd ook toegelicht. Ook kwam InOpSys aan het woord, een mobiel concept voor afvalwaterzuivering van zwaar organisch beladen watertypes, dat duidelijke synergie vertoont met de ultrapuur waterzuivering van IMPROVED.bottom of page