top of page

Mobiele proceswatervoorziening in opbouwBegin februari werden twee containers voor het IMPROVED-project geleverd bij partner IEC. De komende twee maanden zal de mobiele proceswatervooziening binnen deze containers opgebouwd worden. De verschillende technieken die hierin worden gebruikt waaronder ultrafiltratie en membraandistillatie worden gebouwd op verplaatsbare metalen frames zodat de opstelling steeds plug-and-play toepasbaar is op elke locatie.


De containers worden uitgerust met veiligheidsvoorzieningen en sturing waardoor de installatie autonoom kan functioneren. Dit is de eerste stap in het onderzoek naar het verhogen van de efficiëntie van het watergebruik bij Yara, DOW en BASF. De installatie wordt gekoppeld aan simulaties van stoomkraker en corrosie, waardoor water wordt geproduceerd dat klaar is voor gebruik. De installatie moet aantonen of het mogelijk is om uit verschillende bronwaters de gewenste finale eindwaterkwaliteit van gedemineraliseerd water te leveren. Resultaten zullen naar verwachting eind 2017 bekend zijn voor de eerste site.


bottom of page